donderdag 3 maart 2011

Sjabloneren op wanden

Werken met sjablonen is een originele manier om je interieur een prachtige muurschildering te geven. Op deze manier creëer je je eigen interieur met een eigen karakter.


Met een sjabloon kun je meerdere creaties op de muur schilderen. Je bepaalt de positie van het sjabloon. Alles is mogelijk.Spuit de achterkant van het sjabloon in met verwijderbare spuitlijm, let wel op verwijderbare spuitlijm is niet geschikt voor grote sjabonen. Heb je geen spuitlijm kan je het sjabloon ook bevestigen met crepetape. Tape is de enige optie om de sjablonen te bevestigen op een ruwe ondergrond.

Voor het aanbrengen van de verf kunt u het best een rol van spons of een gewone spons (keukenspons in kleine stukjes afgesneden) gebruiken. De verf wordt aangebracht door met de voorkant van de rol zorgzaam te drukken. Doe dat met een deppende beweging, dus niet vegen of strijken. De verf dient dik te zijn (acrylverf voor sjablonen of dikke en sneldrogende muurverf) en een teveel aan verf dient zorgvuldig worden uitgeknepen na het nemen van elke nieuwe portie. Verf niet erin wrijven, om lekken onder het materiaal te voorkomen. Deuren en meubels sjabloneer je liefst met lak. Kies voor een verdunbare variant, dat vergemakkelijkt het reinigen van vlekken en spetters.
Pronty heeft een uitgebreide collectie super deco muursjablonen (formaat 40 x 66 cm).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten